»»

"/>
Obilježen Dan Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“
Datum: 09.05.2016.

Slike 12 057

Dan škole SSŠ „Džemal Bijedić“ obilježen je nizom prigodnih sadržaja koje su pripremili učenici zajedno sa svojim profesorima.

Na svečanom programu koji je organizovan povodom Dana škole, riječima dobrodošlice obratio  se direktor škole Admir Kurtović.

„ Sretan sam da će Dan naše škole ove godine obilježiti izuzetni rezultati koje smo ostvarili na proteklom takmičenju. Ova mala škola koja nema veliki broj učenika je sa proteklog osmog Festivala rada u Živinicama došla sa dva prva, tri treća, dva četvrta i dva šesta mjesta. To je moguće samo zahvaljujući vrijednim nastavnicima ove škole, a tako i podršci resornog Ministarstva, ne samo ministra nego svih usposlenika u Ministarstvu, kao i Pedagoškom zavodu Bosansko- podrinjskog kantona Goražde“ – kazao je direktor škole Admir Kurtović.

Slike 12 063

Dosadašnji rad i uspjehe ove ustanove, prezentovala  je profesorica u SSŠ „Džemal Bijedić“ Sabina Makota, gdje je istaknuto da je Srednja stručna škola počela s radom 1948. godine  kada je nosila naziv „Škola učenika u privredi“.

U ime Vlade Bosansko- podrinjskog kantona Goražde, prisutnima se obratio ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga, koji je uputio čestitke učenicima i njihovim profesorima povodom Dana ove škole.

Slike 12 036

„Ja sam svoje prve radne dane, svoje časove počeo upravo u ovoj školi kao prosvjetni radnik. Jedino ova stručna škola bilježi porast broja upisanih učenika što govori da imamo kvalitetan odgojno- obrazovni proces u radu nastavnika i cjelokupne škole. Zaista smo ponosni na ovu školu i ostaje nam ove godine da završimo proceduru utopljavanja i zamjene stolarije projektom koji je ušao u proceduru, te se nadam da će lokalne zajednice prepoznati važnost ovog projekta. Ja vjerujem da ćemo ove godine imati ovu školu u potpuno jednom novom ruhu“ – kazao je ministar  za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga.

Slike 12 032

Također, u  prostorijama škole upriličena je i izložba učeničkih radova iz različitih profesija i zanimanja za koja se obrazuju učenici ove škole, kao i mala modna revija, na kojoj su učenice koje pohađaju kadrove krojača i frizera, mogle predstaviti svoje kreacije i frizure.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.