»»

"/>
SVEČANA DODJELA DIPLOMA I NAGRADA NAJBOLJIM UČENICIMA
Više od devedeset učenika i nastavnika dobilo priznanja i nagrade za uspješan rad
Datum: 15.06.2016.

1-1

Kao i svake godine, u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko- podrinjskog kantona Goražde jučer je u Velikoj sali Centra za kulturu Goražde upriličena svečana dodjela diploma i nagrada najuspješnim učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola za školsku 2015/16. godinu.

Diplome i novčane nagrade koje je obezbijedilo Ministarstvo za više od od devedeset najuspješnih učenika osnovnih i srednjih škola s područja Bosansko- podrinjskog kantona Goražde, između ostalih, uručili su predsjedavajuća Skupštine i premijer Bosansko- podrinjskog kantona Aida Obuća i Emir Oković, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga, goraždanski muftija Remzija ef. Pitić, predstavnici Općine Goražde i Pedagoškog zavoda BPK-a Goražde, te direktori osnovnih i srednjih škola.

U svom obraćanju čestitke učenicima  za ostavarene rezultate uputili su premijer Bosansko- podrinjskog kantona Emir Oković i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga.

Dodjela nagrada6

„Čestitam roditeljima, učenicima na svim uspjesima koje su postigli i njihovim nastavnicima koji su ih kvalitetno pratili u njihovom radu. Svim ovim učenicima želim poželjeti puno sreće u budućem radu, puno truda koji moraju uložiti u sve ono što rade. Ja sam siguran da će naći svoje mjesto pod suncem i naravno biti korisni članovi ovog društva što oni dokazuju i danas“ – riječi su premijera Emira Okovića.

Slike 6 034

„Mi večeras dodjeljujemo priznanja za više od devedest najboljih učenika koji su ostvarili rezultate na takmičenjima kao i učenicima generacije, čiji je trud i rad visoko ocijenjen. Zato sam ja ponosan na sve ove učenike ovdje, ali ponosni građani treba da budete i vi. U toku svog devetogodišnjeg školovanja u osnovnim školama i četverogodišnjeg školovanja u srednjim školama nimalo nije bilo jednostavno i mi smo imali informaciju da konkurencija za učenike generacija nikad nije bila veća kao ove godine. Veliko hvala direktorima i nastavnicima škola za njihov rad sa učenicima“ – kazao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga.

Veličanstvenoj dodjeli diploma i nagrada svoj doprinos dale su i profesorice OMŠ „Avdo Smailović“ Goražde Medina Turković, Emina Hubjer i Ajla Balić, te učenica  OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ Goražde Džejla Ramović.

UČENICI GENERACIJE 2016.
Nagrade- srednje škole 2015- 2016.
Nagrade-osnovne škole 2015-16.
Nagrade- Osnovna muzička škola 2016.
Ostale nagrade 2016.
SPORTSKA TAKMIČENJA 2016.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.