»»

"/>
SASTANAK MINISTRA ZA OBRAZOVANJE, MLADE, NAUKU, KULTURU I SPORT I PREDSTAVNIKA WORLD VISIONA BIH
Predstavljena nova trogodišnja strategija World Vision-a
Datum: 12.07.2016.

slike-23-043

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga danas se susreo sa menadžerom sektora obrazovanja World Vision u Bosni i Hercegovini Vedadom Džaferagićem.

Na sastanku je razgovarano o projektima u oblasti obrazovanja koji su u proteklom periodu realizovani na području Bosansko-podrinjskog kanotna Goražde u saradnji sa World Vision-om BiH, kao i o novoj Strategiji ove organizacije za period 2017-2019. godina.

Poznato je da je rad World Vision-a u BiH usmjeren na realizaciju brojnih programa koji promovišu zaštitu djece i porodice, te omogućavaju postizanje kvaliteta i jednakosti u obrazovanju, a cilj je, kako je danas istaknuto, da se uspješna saradnja kantonalnog Ministarstva obrazovanja i ove organizacije nastavi i u narednom periodu.

Resorni ministar i direktorica Pedagoškog zavoda BPK-a Goražde Dika Makota iskazali su zahvalnost na dosadašnjoj podršci World Vision-a, te realizovanim projektima koji su omogućili bolje i savremenije standarde u obrazovanju, uz unaprjeđenje nastavnog procesa u osnovnim i srednjim školama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Kako su istaknuli, Ministarstvo i Pedagoški zavod će aktivno učestvovati i dati svoj doprinos u realizaciji programa World Vision-a u narednom periodu.

Načelno su dogovoreni i koraci buduće saradnje koja bi trebala rezultirati nizom novih projekata u čijem fokusu je podrška učenicima i podizanje kvaliteta obrazovanja, s akcentom na indeks inkluzije osnovnih  i srednjih škola, kao i predškolskih ustanova, te izgradnja životnih vještina kod djece.

Prema riječima Vedada Džaferagića, ova saradnja je posebno značajna prilikom izgradnje životnih vještina kod djece, koja podrazumijeva aktivne ishode učenja, kritičko razmišljanje, komunikacijske vještine, izgradnju odnosa, upravljanje emocijama i društvenu odgovornost (solidarnost).

Nastavak saradnje planiran je za početak nove školske godine.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.