»»

"/>
PRESS KONFERENCIJA POVODOM SUTRAŠNJEG OTVARANJA MOSI IGARA
Na ovogodišnjim MOSI igrama učestvovat će 127 sportista iz općine Goražde
Datum: 12.07.2016.

slike-23-054

Danas je održana zajednička press konferencija ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, načelnika općine Goražde i predsjednika Ženskog odbojkaškog kluba „Goražde“ povodom otvaranja 53. međuopštinskih sportskih igara (MOSI).

Učešće mladih sportista s područja općine Goražde i ove godine podržali su Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport.

Uz izraze zahvalnosti kompaniji „Prevent“ i svima drugima koji su podržali odlazak goraždanskih sportista na MOSI igre, resorni ministar Damir Žuga iskazao je zadovoljstvo što na ovogodišnjim sportskim igrama u Rogatici, među više od 1900 sportista, učestvuje i 117 sportista iz Goražda.

– Ono što sam u razgovoru sa trenerima, šefovima stručnih štabova i ekipnih sportova mogao da primjetim je da će im ova takmičenja dobro doći kao priprema i polazna osnova da odmjere snage, gdje su, šta su i da će prije odlaska na planinske pripreme iskoristiti vrijeme da se što bolje pripreme i uigraju pred početak svojih predstojećih takmičarskih sezona. Želim svim takmičarima uspješan boravak u općini Rogatica i nadam se da će sve proći u najboljem redu – kazao je ministar Žuga

Prema riječima predsjednika Ženskog odbojkaškog kluba „Goražde“ Nermina Obuće, kao koordinatora odlaska mladih iz Goražda, sve je spremno za odlazak sportskih ekipa iz Goražda na 53. MOSI igre.

– Što se tiče BPK Goražde, ove godine idu samo sportisti iz opštine Goražde. Svi dobro znamo da je situacija, što se tiče finansija veoma teška, međutim, Vlada BPK-a Goražde i Općina Goražde su zauzele stav da ipak treba učestovati na ovim igrama da se ne bi prekidala tradicija, tako da smo odlučili da ove godine učestvuju samo sportisti iz Goražda – istakao je Obuća i kazao da će se oni takmičiti u 12 sportskih disciplina, među kojima su ženski i muški fudbal i rukomet, odbojka, planinarstvo, biciklizam, košarka i šah.

Odlazak goraždanskih sportista na MOSI igre podržala je i Općina Goražde.

– Drago mi je da općina Goražde i ove godine učestvuje sa najbrojnijim ekipama – oko 120 učesnika, da smo među 26 općina iz tri države i da je to jedna tradicija. Sve pohvale našem Ministarstvu obrazovanja i ministru, kao i našem koordinatoru Nerminu Obući koji je sa svojim saradnicima ovo istinski prihvatio i nema sumnje da će sve ovo uspjeti – kazao je načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

Odmah nakon svečanog otvaranja, planirano je takmičenje prvih goraždanskih sportista i to u atletici, utrkom na 1.500 m.

– U četvrtak svi naš sportisti su na terenima i tada ćemo najmasovnije otići u Rogaticu. U petak već počinju kvalifikacije za plasman u grupama, u subotu su finalne utakmice i u nedelju je proglašenje najboljih ekipa i sportista. Odlučili smo da u opštinu Rogatica odemo u najboljem sastavu i, naravno, očekujemo veoma dobre rezultate. Sve discipline u kojima se mi takmičimo se boduju, na kraju se bodovi skupljaju i tako opštine dobijaju bodove i mjesto na tabeli – pojasnio je Nermin Obuća.

Svečano otvaranje MOSI igara održat će se u srijedu, 13.07.2016. godine, s početkom u 17.00 sati, u Rogatici.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.