»»

"/>
NOVA STUDIJSKA POSJETA STUDENATA IZ ŠVICARSKE
Nastavlja se uspješna saradnja nastavnika i učenika Univerziteta u Cirihu i OŠ „Husein ef. Đozo“
Datum: 15.09.2016.

pijem-za-studente-iz-svicarske-014

U sklopu svojih studijskih posjeta Bosni i Hercegovini studenti i profesori nastavničkog Fakulteta Univerziteta u Cirihu već trinaestu godinu zaredom borave i u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Domaćin profesorima i studentima iz Švicarske tokom njihovih posjeta Goraždu je OŠ „Husein ef. Đozo“, sa čijim učenicima i nastavnicima su gosti iz Ciriha na samom početku uspostavili dobru saradnju.

Profesor na ciriškom Univerzitetu i lider projekta studijskih putovanja Rolf Gollob ovom je prilikom zajedno s direktoricom OŠ „Husein ef. Đozo“ Halidom Kurtović posjetio Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport gdje se susreo s resornim ministrom Damirom Žugom, direktoricom Pedagoškog zavoda BPK-a Dikom Makotom i saradnicima u resornom ministarstvu.

Prilikom susreta istaknuto je da je Švicarska zemlja u kojoj živi veliki broj migranata iz raznih zemalja, te da je cilj ovih studijskih putovanja da studenti nauče više o zemlji, zajednici, historiji i školskom sistemu određene zemlje kako bi stečena iskustva mogli koristiti pri svom povratku u Švicarsku.

Predstavnici Univerziteta u Cirihu i predstavnici reorsnog ministarstva i škole domaćina iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, te izrazili nadu da će se ove posjete nastaviti i u budućnosti.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.