»»

"/>
Dječija nedjelja 2016.
Organizovan tradicionalni prijem za djecu i odgajatelje iz goraždanskih ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje
Datum: 04.10.2016.

img_0493

U sklopu obilježavanja Dječije nedjelje, danas je  u zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održan prijem za djecu i odgajatelje iz goraždanskih predškolskih ustanova „Sunce,“  SOS Kinderdorf i „Plavi cvijet.“

Dječija nedjelja se na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde obilježava nizom aktivnosti koje uključuju posjete ustanovama, organizaciju kreativnih i edukativnih radionica, te dječijih foruma u čijem fokusu su djeca  i dječija prava.

Direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje Elma Bučo pojasnila je da program obilježavanja Dječije nedjelje svake godine zajednički pripremaju predškolske ustanove u saradnji s osnovnim školama, volonterima i nadležnim ustanovama.

img_0478

– Ovo je jedna od prvih aktivnosti, tradiocionalna posjeta Ministarstvu za obrazovanje i ministru i načelniku Općine Goražde. Na više lokacija, prema Programu, imamo dešavanja prilagođena djeci. Djeca su fokusirana na prava koja se tiču prava djeteta, na obaveze djece i nas odraslih kako da im pomognemo da što sretnije i bolje žive – istakla je ona.

Goste iz predškolskih ustanova su dočekali direktorica Pedagoškog zavoda BPK-a Dika Makota i stručna savjetnica za predškolsko i osnovno obrazovanje u resornom ministarstvu Amira Borovac.

– Mi se svake godine trudimo da na neki način animiramo djecu i pitamo ih šta to njima treba da bi mi u Ministarstvu obrazovanja, u skladu sa svojim nadležnostima, poboljšali u narednoj godini. Što se tiče našeg kantona, mi možemo reći da smo jako puno uradili, posebno u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja, gdje smo se trudili da kroz donatorka sredstva i vlastitim učešćem obezbijedimo dobre uslove za pohađanje i predškolskog programa i obaveznog programa pred polazak djece u školu, kao i uslove za djecu koja pohađaju radionice u Parku „Plavi cvijet.“ Međutim, s tim nećemo stati. Mi idemo dalje i kontinuirano apliciramo na različite projekte prema donatorima, kako bi se uslovi za našu djecu poboljšali – istakla je stručna savjetnica u Ministarstvu.

Do kraja ove sedmice, u skladu sa usvojenim Programom obilježavanja, realizovat će se i preostale aktivnosti posvećene obilježavanju Dječije nedjelje.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.