»»

"/>
NAJAVLJENOM DONACIJOM KOMPANIJE COMTRADE DISTRIBUTION D.O.O I MICROSOFT BIH
U JU OŠ „Husein ef. Đozo“ bit će uspostavljene elektronske učionice
Datum: 08.11.2016.

3-3

U posjeti Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je boravio generalni direktor Comtrade distribution Adnan Subašić.

Tim povodom, na današnjem sastanku sa resornim ministrom Damirom Žugom, razgovarano je o donaciji ove kompanije koja će u saradnji sa Microsoftom BiH, za JU OŠ „Husein ef. Đozo“ obezbijediti IT opremu za uspostavljanje elektronskih učionica, odnosno donaciju deset tablet uređaja te orginalne ormare za punjenje učeničkih tableta.

Naime, uspostavljanje elektronske učionice podrazumijeva opremanje učionice tabletima te uvođenje interneta u učionice kako bi se nesmetano koristile aplikacije i servisi u “oblaku”, kao što je Office 365.

Na taj način, stvorit će se preduslovi za uključivanje učenika iz Bosne i Hercegovine u još jednu globalnu obrazovnu inicijativu pomoću koje će oni moći usvajati znanja, uz upotrebu modernih tehnologija.

Također, istaknuto je i da će biti organizovana edukacija o načinima korištenja ovih uređaja za zasposlene nastavnike u ovoj školskoj ustanovi, kako bi se s uspostavljanjem elektronskih učionica nastava mogla adekvatno odvijati.

Prema riječima direktora Comtrade distribution d.o.o. Adnana Subašića, donacija će biti upriličena u narednom periodu te će odmah nakon toga uslijediti i edukacija za nastavnike.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.