»»

"/>
RAZGOVORI O NASTAVKU SARADNJE
Sastanak predstavnika Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Internacionalnog univerziteta u Goraždu
Datum: 16.05.2017.

IMG_6197

U Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je održan sastanak s predstavnicima Internacionalnog univerziteta u Goraždu.

Uz resornog ministra Damira Žugu i rektora Internacionalnog univerziteta u Goraždu prof.dr. Seada Avdića, sastanku je prisustvovala i direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota, a razgovarano je o radu i planovima univerziteta,  te nastavku saradnje s ciljem da se omogući da Internacionalni univerzitet u Goraždu budućim studentima osigura kvalitetno obrazovanje.

Rektor Avdić je upoznao predstavnike resornog ministarstva i Pedagoškog zavoda da su danas započeli radovi na izgradnji zgrade univerziteta, koja bi studentima trebala omogućiti uslove za dobar i uspješan rad.

Kako je ovom prilikom istaknuto, planom aktivnosti Univerziteta zacrtano je da se svi radovi završe najkasnije za dvije godine, te steknu potpuni uslovi za rad u tom objektu.

Ministar Žuga iskazao je spremnost da se započeta saradnja nastavi, te da se u svim segmentima u predstojećem periodu ostvari što kvalitetnija saradnja.

S tim u vezi, istaknuto je da će resorno ministarstvo u narednom periodu formirati tročlanu komisiju u koju će biti uključeni eksperti iz određenih oblasti, a koja bi, nakon izvršenih procjena, trebala dati kompletan pregled i jasnu sliku o uslovima koje nudi Internacionalni univerzitet u Goraždu.

Na kraju sastanaka, iskazano je uvjerenje da će Internacionalni univerzitet u Goraždu biti u mogućnosti da studentima pruži kvalitetno i dobro obrazovanje.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.