»»

"/>
Obilježena 65. godišnjica postojanja i rada OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“
Datum: 21.11.2017.

Osnovna škola ”Fahrudin Fahro Baščelija” Goražde obilježila je Dan škole.

Tim povodom, u organizaciji učenika i uposlenika škole realizovane su prigodne aktivnosti koje su uključile sportska takmičenja učenika, izložbu učeničkih radova, priredbu i svečano otvorenje u potpunosti adaptiranog školskog kabineta.

Svečanoj priredbi koja je održana u Kino sali Centra za kulturu prisustvovali su brojni gosti, među kojima i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK Goražde i Grada Goražda.

Povodom 65. godišnjice postojanja i rada OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ zvanicama se obratila direktorica škole Jasmina Djana koja je izrazila zadovoljstvo zbog dugogodišnjeg rada ove školske ustanove iz koje su u proteklom periodu izašle brojne generacije učenika i učenica sa stečenim osnovnim odgojem i obrazovanjem. Ona je ujedno iskazala zahvalnost Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, učenicima škole i njihovim roditeljima, kao i svima ostalima koji su u dosadašnjem periodu podržali rad ove obrazovne ustanove.

Posebna zahvalnost na pruženoj podršci iskazana je firmi „Prevent“, kao i organizaciji World Vision koja je realizacijom niza projekata tokom proteklih godina dala vidljiv doprinos u poboljšanju uslova za rad ne samo u ovoj, nego i u drugim školama na području kantona.

Čestitke povodom jubilarne godišnjice škole uputio je i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga koji je kazao da će resorno ministarstvo i Vlada i u budućem periodu podržati rad ove škole, njenih učenika i uposlenika, kao i projekte koji će doprinijeti unaprjeđenju ukupnih uslova za njen rad.

Izraze podrške i čestitke učenicima i uposlenicima uputili su i premijer BPK Goražde Emir Oković i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

U okviru obilježavanja Dana škole svečano je otvoren u potpunosti obnovljeni školski kabinet za čiju adaptaciju je sredstva obezbijedila firma „Prevent“.

Presijecanjem vrpce, novoobnovljeni kabinet otvorili su ministar Žuga, predstavnik Fondacije „Hastor“ Ramo Hastor i direktorica Jasmina Djana.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.