»»

"/>
PREDAVAČI NA SEMINARU PREDSTAVNICI INSTITUTA ZA JEZIK UNIVERZITETA U SARAJEVU
Nastavljaju se edukacije nastavnika i profesora na području BPK Goražde
Datum: 10.01.2018.

Početkom ove sedmice započeo je novi ciklus seminara za nastavnike i profesore u osnovnim i srednjim školama u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde koje organiziraju Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoški zavod.

Direktorica Pedagoškog zavoda BPK Goražde Dika Makota kazala je da je i u ovoj školskoj godini, s ciljem osiguranja kvaliteta nastavnog procesa, planirana edukacija odgajatelja, nastavnika i profesora, kao i svih saradnika u odgojno-obrazovnim ustanovama na području ovog kantona.

On je izrazila zadovoljstvo što su predavači na današnjem seminaru bili predstavnici Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu, predvođeni direktorom Alenom Kalajdžijom te istakla da je nakon ranijih seminara koji su uključili opći pristup učenju i podučavanju cilj ovogodišnjih edukacija bio da se pristupi i pojedinačnim grupama predmeta.

 

– Danas će se govoriti o bosanskom jeziku i književnosti, o svim segmentima koji interesuju nastavnike i o onim segmentima koji će dati doprinos da naši nastavnici kvalitetnije iznose nastavu – istakla je ona.

Direktor Instituta Alen Kalajdžija podsjetio je i da je prošle godine potpisan Protokol o saradnji između Instituta za jezik i Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport kojim je dogovorena saradnja na pružanju stručnih usluga Instituta u sferi proučavnaja, istraživanja i obrade stručnih tema iz oblasti bosanskog jezika.

– Smatramo  veoma važnim da Institut za jezik institucionalno djeluje na području Bosansko-podrinjskog kantona. On jeste formalno-pravno pozicioniran u Kantonu Sarajevo, ali Institut za jezik je zadržao svoj strateški kurs djelovanja na području cijele Bosne i Hercegovine, ali ne samo Bosne i Hercegovine, već i regije – a na neki način i globalno i u tom smislu naše djelovanje ovdje u Goraždu podrazumijeva jednu stručnu podršku nastavnom osoblju koje predaje bosanski jezik i predaje na bosanskom jeziku – kazao je on.

 

Iz Pedagoškog zavoda najavljeno je da će do kraja sljedeće sedmice, prema utvrđenom rasporedu, bit će održani i ostali seminari.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.