»»

"/>
60.GODIŠNJICA OSNIVANJA I RADA OSNOVNE ŠKOLE „MEHMEDALIJA MAK DIZDAR“ U VIKOVIĆIMA
Nizom prigodnih sadržaja obilježen jubilej ove odgojno – obrazovne ustanove
Datum: 09.05.2018.

Osnovna škola „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Vitkovićima nizom sadržaja obilježila je danas Dan škole i 60. godišnjicu svog postojanja. U tu čast, učenici i nastavnici ove škole priredili su bogat kulturno- zabavni program kojem je prisustvovao veliki broj zvanica, a prisutnima su se pored direktorice ove škole Elme Hamzić, obratili  i premijer BPK Goražde Emir Oković , ministar za obrazovanje, mlade,nauku, kulturu i sport Damir Žuga te gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović.

 

Kako je ovom prilikom istaknuto, i  pored kompleksnosti organizovanja odgojno- obrazovnog procesa u ovoj ustanovi,  uzimajući u obzir da ova škola u svom sastavu ima područne škole, učenici i nastavnici ove škole bilježe izuzetne rezultate na svim takmičenjima. Broj učenika koji pohađa ovu školu je 263, a Vlada i resorno ministarstvo u prethodnom periodu pružali  su veliku podršku u stvaranju boljih uslova za odvijanje nastave za učenike i nastavnike ove škole.

 

„U ovom mandatu imao sam priliku da se obratim sa ovog mjesta i da kažem da ćemo uraditi određene aktivnosti na sanaciji ovog školskog objekta, što je ove godine realizovano.  Kada govorimo o osnovnim školama mislim  da će ovo biti jedan najopremljeniji školski objekat u smislu samog izgleda i standarda koji se odnosi na same školske objekte. Naravno, osim toga Vitkovići kao mjesto su jako značajni za cjelokupan BPK Goražde i vidimo da se tu dešavaju jako dobre stvari. Uz uređenje industrijskih zona koje se proširuju, mi ćemo nastojati da u saradnji sa općinom i uz pomoć drugih nivoa vlasti, u cilju ljepšeg izgleda saniramo i objekte za stanovanje“- uz čestitke učenicima i nastavnicima kazao je premijer BPK Goražde Emir Oković.

Pored čestitki, premijer i ministar obećali su podršku ovoj odgojno- obrazovnoj ustanovi  i u narednom periodu.

 

„Ova odgojno- obrazovna ustanova zaista ima kompleksnost u samom organizovanju sistema nastave, s obzirom da kroz četiri objekta egzistira u sedam mjesnih zajednica .  Nažalost, svake godine to je  sve teže i teže zbog malog broja učenika, ali  politika  je takva da mi nikada nećemo dozvoliti da dođe do zatvaranja tih škola. Mi insistiramo da odgoj i obrazovanje bude svake godine na sve većem i većem nivou, a Vlada i Ministarstvo na čelu sa premijerom se trudi da popravi uslove za odvijanje procesa nastave kako u ovom, tako i u svim odgojno- obrazovnim ustanovama na prostoru BPK Goražde“-riječi su ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damira Žuge.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.