»»

"/>
MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, MLADE, NAUKU, KULTURU I SPORT
Prijem za učenika iz Italije u okviru programa razmjene učenika u BiH
Datum: 13.09.2018.

U okviru interkulturalnog projekta razmjene učenika u BiH koji se provodi pod pokroviteljstvom UG Interkulturalni susreti u BiH, u Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je organiziran prijem za učenika srednje škole iz Ravene, Italija koji će ovu školsku godinu provesti kao jedan od učenika MSŠ „Enver Pozderović“ u Goraždu.

Uz direktoricu Mješovite srednje škole Mulu Imamović i učenika iz Italije po imenu Denis Genignnani, prijemu je prisustvovao i Muhamed Edhem Kalie, kao predstavnik AFS programa BiH, posredstvom kojeg se realiziraju projekti razmjene učenika u BiH.

Kako je istakao predstavnik AFS-a BiH, cilj programa je da studenti iz BiH i srednjoškolci iz ostalih zemalja koji dođu na razmjenu studenata ovdje, dožive novo iskustvo, nauče jezik i upoznaju novu kulturu te istovremeno predstave kulturu i običaje svoje zemlje.

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga zaželio je dobrodošlicu učeniku iz Ravene te iskazao svoju podršku ovom projektu koji, kako je istaknuto, omogućava da upoznajemo druge ljude i njihovu kulturu i doprinosi bogaćenju i širenju naših saznanja.

Resorni ministar je upoznat da će Denis u toku svog boravka u Goraždu biti smješten u jednu goraždansku porodicu te da će pohađati IV razred Gimnazije, smjer jezičko izborno područje.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.