»»

"/>
66. GODINA POSTOJANJA GORAŽDANSKE OŠ “FAHRUDIN FAHRO BAŠČELIJA”
ŠKOLA KOJA DECENIJAMA (DO)NOSI RADOST
Datum: 20.11.2018.

U Velikoj sali Centra za kulturu Goražde kroz bogat program sa recitalima, scenskim igrokazima, nastupima plesnih grupa i horova održana je svečanost povodom 66. godišnjice OŠ “Fahrudin Fahro Baščelija”.

Svečanost svojim prisustvom uveličali su predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, Goraždanskog muftijsta, direktori osnovnih i srednjih škola, prosvjetni radnici, učenici i roditelji.

Prisutnima na svečanosti se najprije obratila direktorica škole Jasmina Djana, koja je ovom prilkom sa puno emocija odala počast umrlim kolegama koji su radili u ovoj školi, divnim ljudima koji su svoje živote utkali u ovu školu.

Direktorica Djana pozdravila je prisutne zahvalila im se na učešću na ovoj svečanosti, uputila čestitke učenicima, prosvjetnim radnicima i roditeljima djece učenika ove škole te između ostaloga kazala: – Pored redovnog odgojno – obrazovnog rada škola se zaista može pohvaliti velikim brojem vannastavnih aktivnosti, sekcija, posjeta koje svakodnevno možete vidjeti u našoj školi. Mislim da djeca imaju šta da vide i mogu da se odrede šta da rade, mislim da to škola ispunjava i radi i trudimo se da svakog dana djeci omogućimo mnoštvo raznovrsnih aktivnosti. Pored toga što smo radili na infrastrukturi škole, samo posljednjih godinu dana uspjeli smo obnoviti, renovirati, četiri kabineta u našoj školi, zamijenili smo podne obloge u holovima škole, na spratu u učionici razredne nastave. Ovo govorim iz toga razloga što je to u ovoj školi najveći problem i samo nam je bitno da djeca borave u ugodnim prostorijama kako djeca, tako i naši nastavnici – kazala je direktorica Djana.

Ovo sve ne bi postigli niti uradili prema riječima direktorice Djana da im nisu pomogli Vlada BPK-a Goražde, resorno Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture, i sporta, a također i Grad Goražde , gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović, ali uspjeh i realiziranje projekata mogu zahvaliti školskom timu koji radi projekte čime se postižu bolji uvjeti za rad i uspjeh u školi. Također, u svemu ovome neizostavna je i nevladina organizacija WORLD WISSION koja jako puno ulaže i učestvuje u radu škole.

 

Povodom Dana škole, prisutnima su se obratili i čestitke uputili gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović i kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Damir Žuga, te obećali i dalje dobru suradnju i pomoć.

U povodu obilježavanja Dana OŠ “ Fahrudin Fahro Baščelija” održana su takmičenja iz fizike, matematike, literarna i sportska takmičenja, te su ovom prilikom proglašeni najbolji učesnici.

www.bpkg.gov.ba/Novina “Glas Goražda”

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.