»»

"/>
Organizovani seminari za nastavnike, odgajatelje, stručne saradnike i zaposlene u odgojno-obrazovnim ustanovama
Datum: 18.01.2018.

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoški zavod Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u sklopu svojih redovnih aktivnosti organiziraju i provode edukacije i seminare za nastavnike, odgajatelje, stručne saradnike i saradnike zaposlene u odgojno-obrazovnim ustanovama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Ove se aktivnosti realiziraju redovno u vrijeme kada su prema nastavnom kalendaru učenici na odmoru (januar, april i august), a za cilj imaju osnaživanje prosvjetnih radnika i unapređenje odgojno-obrazovnog procesa u BPK Goražde.

Tokom januara 2019. godine je organiziran niz edukacija za za sudionike odgojno-obrazovnog procesa u odgojno-obrazovnim ustanovama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Za realizaciju ovog projekta su angažovani stručni savjetnici za oblast obrazovanja u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, a u saradnji sa organizacijama XY i GIZ i drugi eksperti i certificirane edukatori iz oblasti obrazovanja.

Asocijacija XY je realizirala četvorodnevnu edukaciju o temi “sveobuhvatni pristupi  prevencije nasilja  i promocine zdravlja mladih”, gdje su ciljana grupa bili razrene starješine I i II  razreda srednjih škola, a predavač mr.sc. Feđa Mehmedović, ekspert iz Asocijacije XY.

O temi “Jačanje kompetencija odgajatelja i nastavnika” je edukaciju održala stručna savjetnica za oblast obrazovanja, mr.sc. Emina Hadžić, gdje su u četiri grupe prisustvovali zainteresirani odgajatelji, nastavnici, stručni saradnici i saradnici  iz svih odgovno-obrazovnih ustanova s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Mr.sc. Nijaz Zorlak, stručni savjetnik za oblast obrazovanja, je imao značajno predavanje o partnerstvu škole sa porodicom iI zajednicom za nastavnike u osnovnim školama, dok je o temi “Etika i antikorupcija” predavao Ermin Dragolj, također stručni savjetnik za oblast obrazovanja u Pedagoškom zavodu.

Pored navedenih tema, u saradnji za organizacijom GIZ je organizirana edukacija koja je za cilj imala istaći značaj izbora zanimanja za koje će se školovati mladi ljudi.

Iz Pedagoškog zavoda ističu kako su uposleni u odgojno-obrazovnim ustanovama za navedene edukacije pokazali veliki interes, a na osnovu evaluacija svih edukacija se može zaključiti da su učesnici veoma zadovoljni kako ponuđenim temama, tako i samom realizacijom istih.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.