»»

"/>
Za predstavnike školskih ustanova koje su uzele učešće na takmičenju
Upriličen prijem u zgradi Vlade BPK Goražde
Datum: 11.10.2019.

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministar za obrazovanje mlade, nauku, kulturu i sport Arman Bešlija danas su upriličili prijem za predstavnike obrazovnih ustanova koji su sa svojim učenicima uzeli učešće u „Kvizu znanja“, a koji se održava u okviru manifestacije „Dani jabuke 2019“ u Goraždu.

Riječ je o direktorima i prosvjetnim radnicima deset poljoprivrednih škola iz BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Pored predstavljanja školskih ustanova iz kojih dolaze, bila je ovo prilika da se razgovara o problemima s kojima se susreću obrazovne ustanove u regionu.

„ Ono što smo mi čuli jeste da u biti imaju svi isti problem koji imamo i mi u BPK Goržade, a to je manjak zainteresovanosti za upis učenika u poljoprivrednu školu. Došli smo na ideju da se radi jedna kvalitetnija promocija tog zanimanja, na način da se učenicima približe kvaliteti i benefiti poljoprivrednih zanimanja, a ono što me je jako zainteresovalo jeste da postoji ideja da se sve poljoprivredne škole sa ovog regiona uvežu u određenu asocijaciju i onda da oni zajednički nastupaju u rješavanju ovog problema“-ističe premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Kako je istaknuto, “Kviz znanja” koji se u našem gradu održava po jedanaesti put započeo je na inicijativu profesora sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu rahmetli prof.dr Dževada Jarebice. U početku su učestvovali učenici iz BiH, međutim, kako se razvijala manifestacija “Dani jabuke”, tako je i “Kviz znanja” dobijao međunarodni karakter.

Na ovogodišnem takmičenju učešće su uzeli učenici iz Goražda, Sarajeva, Brčko Distrikta, Bara, Petnjice, Kavadarcija, Požarevca, Svilajnca, Sombora i Aleksandrovca.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.