»»

"/>
MINISTAR ZA OBRAZOVANJE, MLADE, NAUKU, KULTURU I SPORT BPK GORAŽDE
UPRILIČIO PRIJEM ZA KENANA BALJIĆA- NAJBOLJEG STUDENTA MAŠINSKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U SARAJEVU
Datum: 25.12.2019.

Danas je u Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde upriličen prijem za najboljeg studenta Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Kenana Baljića. Dobitnik je Zlatne značke, najvećeg priznanja Univerziteta u Sarajevu. Sa Kenanom je razgovarano o tome šta želi da radi u budućnosti te je poručeno da će ministarstvo podržat Kenana u njegovom daljem obrazovanju.

„Ja sam stipendista Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde prethodne tri godine. Velika mi je čast što je moj uspjeh propraćen od strane ovog ministarstva, i ovom prilikom se zahvaljujem ministru i saradnicima na prijemu kao i na novčanoj pomoći koju sam dobio. Upisao sam Master studij na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i porudit ću se da opravdam dosadašnje rezultate i steknem još bolji uspjeh u ovom drugom ciklusu studija“- izjavio je dobitnik Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu Kenan Baljić.

„Danas smo upriličili prijem za studenta koji je zaslužio da promovišemo njegov uspjeh i rad. Prodiskutovali smo o tome kakvo je bilo Kenanovo školovanje te kako je došao do ovakvog uspjeha. Ovaj prijem je i nama značajan, jer slavimo rezultate naših studenata. Kenan je iskazao želju da ostane da živi i radi u Bosni i Hercegovini i to je za svaku pohvalu i jedan pozitivan primjer kojem bi svi trebali da težimo.

Kroz PISA istraživanje shvatili smo da moramo na nivou Federacije BiH donijeti i uskladiti zajednički nastavni plan i program, te da se ne bi dešavalo da djeca jednog kantona budu u prednosti, kada je u pitanju gradivo, u odnosu na djecu drugih kantona. Segment praktične nastave se također, pokazao opravdanim kako bi se budući studenti bolje pripremili za fakultet“- izjavio je ministar Arman Bešlija.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.