»»

"/>
U okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“ na području BPK Goražde
Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a upriličila prijem za djecu predškolskog uzrasta i njihove odgajatelje
Datum: 06.10.2021.

U okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“, ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Biljana Begović sa saradnicima danas je upriličila prijem za djecu predškolskog uzrasta i njihove odgajatelje s područja našeg Kantona.

Dječija nedjelja” obilježava se svake prve sedmice u oktobru, s ciljem promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu, kao i upoznavanja šire javnosti sa potrebama djece i njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.

Ministrica  Begović srdačno se  zahvalila  na dolasku,  obećavši da će poštivanje dječijih prava biti na vrhu prioriteta rada ovog ministarstva.

Obilježavanje „ Dječije nedelje“ na području Bosansko-podrinjskog kantona započelo je u ponedjeljak, a  manifestaciju kao i prethodnih godina pratiti niz edukativnih i zabavnih događaja prilagođenih djeci, među kojima su  edukativne  radionice. Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju u našem Kantonu, svi potencijalni organizatori i implementatori aktivnosti vezanih za obilježavanje dužni su se pridržavati zdravstveno-epidemioloških preporuka i naredbi nadležnih institucija.

Slogan manifestacije ove godine je “Tvoj osmijeh je i naš osmijeh”.

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.