»»

"/>
Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde
Upriličen prijem za Aida Džananovića, osvajača srebrene medalje na Balkanskom prvenstvu u karateu
Datum: 21.10.2021.

Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a  Biljana Begović upriličila danas prijem za mladog sportistu Aida Džananovića i njegovog trenera Senada Hodovića.

Aid Džananović je član Karate kluba Holiday iz Goražda čiji je predsjednik Memsur Ćurović Roka, dugogodišnji sportista i trener karatea. Brončana medalja na Državnom prvenstvu u karateu, Aidu je donijela direktan plasman na Balkansko prvenstvo koje je održano u Poreču, gdje je kao reprezentativac BiH osvojio srebrnu medalju, u kategoriji borbe dječaci 2008. godište.

Prema riječima mladog sportiste, put do ove medalje bio je vrlo težak, ali je pobijedila njegova upornost. Ukupno je imao četiri borbe od kojih je tri pobijedio, a četvrtu borbu je izgubio u finalu protiv kolege iz reperezentacije BiH. Džananović karate trenira već šest godina i njegovi daljnji ciljevi su osvajanje još više medalja.

U najtrofejnijem i jednom od najmasovnijih goraždanskih klubova Karate klub “Holiday“, koji okuplja oko 100 članova različitih uzrasta, ponosni su na Aidov uspjeh jer nije lako doći do medalje, posebno na ovakom takmičenju gdje su nastupili predstavnici deset zemalja.

„ Vjerovali smo u Aida što se pokazalo kao prava stvar. Inače, ovo nije prvi put da KK Holidey daje balkanske prvake, odnosno reprezentativce. Mi smo u proteklom periodu kao klub iznjedrili 28 reprezentativaca, što je dokaz predanog i dobrog rada sa kojim nastavljamo i u narednom periodu i očekujemo od Aida, ali i drugih članova svijetlu budućnost” – kazao je Aidov trener Senad Hodović. Treba takođe istaći da je među najvećim uspjesima ovog kluba peto mjesto na Svjetskom prvenstvu koje je osvojio Sanin Kanlić.

Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Biljana Begović čestitala je Džananoviću i Karate klubu „Holidey“ na izvanrednom sportskom rezultatu  i istakla da Klub ima redovnu podršku od strane ministarstva i posebnu podršku za učešće sportista iz kluba u reprezentaciji, shodno svojim mogućnostima te da će se ona nastaviti pružati u narednom periodu.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.