»»

"/>
Sastanak sa predstavnicima nogometnih klubova u BPK Goražde
Razgovori o formiranju kantonalnog Nogometnog saveza
Datum: 03.08.2012.

Predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport na čelu sa ministricom Almom Delizaimović danas su održali sastanak sa predstavnicima nogometnih klubova registrovanih na području BPK Goražde.

Glavni povod sastanka bio je razgovor o formiranju novog Nogometnog saveza na kantonalnom nivou, a obzirom da ovakav savez već postoji u BPK Goražde, biće potrebno izvršiti njegovu preregistraciju, izabrati novo rukovodstvo te izvršiti ostala prilagođavanja u skladu sa novim Zakonom o sportu.

Prema riječima resorne ministrice, sve ove aktivnosti moraće se završiti prije početka naredne sezone, što je i jedan do uslova koji se moraju ispuniti s ciljem osiguranja nastavka sufinansiranja nogometnih klubova iz budžeta BPK Goražde.

Resorno Minisitarstvo će, i u narednom periodu,  intenzivirati svoje aktivnost koje se odnose na implementaciju Zakona o sportu.

– Slijedi nam još mnogo posla, kao npr. formiranje opštinskih i kantonalnih sportskih saveza, izrada Strategije o sportu koja je bila zacrtana u Programu rada za treći kvartal 2012. godine, a to, očigledno, ne možemo ispoštovati iz objektivnih razloga jer uopšte nismo došli do faze kada se može izrađivati strategija – istaknula je danas ministrica Delizaimović.

Sastanku prisustvovao je i Dino Raščić kao predsjednik NK Radnički te predsjednik postojećeg Nogometnog saveza BPK Goražde.

– Za nas ovo nije ništa novo i naši su se klubovi već preregistrovali, tako da više nisu udruženja već sportski klubovi.  Mi u kantonu imamo devet klubova i znamo sta nam sve sljeduje po Zakonu o sportu. Treba samo da dobijemo izjave klubova da se učlanjuju u  Fudbalski savez da bi mogli i mi da izvršimo preregistraciju. Inače, Fudbalski savez BPK Goražde je registrovan 1997. godine i on je punopravni član federalnog i državnog  saveza – kazao je Raščić.

Predstavnici nogometnih klubova iskazali su danas zadovoljstvo kada je u pitanju novi način finansiranja sporta i sportske djelatnosti iz budžeta kantona, iako, kako je istaknuto, klubovi za finansiranje svojih potreba moraju tražiti pomoć i ostalih donatora.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba
Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ADISA ALIKADIĆ-HERIĆ, prof.
ministrica

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
Tel. +387 38 224 259
Fax:+387 38 220 934;
e-mail: obrazovanje@bpkg.gov.ba;
adisa.alikadic@bpkg.gov.ba

 

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.