»»

"/>
Mališani posjetili resorno ministarstvo

 

Prva sedmica mjeseca oktobra obilježava se kao „Nedjelja djeteta“. Obilježavanje dječije nedjelje u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde prati niz zanimljivih sadržaja prilagođenih djeci, a u okviru obilježavanja danas su mališani dječijih vrtića „SOS Kinderdorf“, „ Sunce“ i parka „Plavi cvijet“, u pratnji svojih odgajatelja, posjetili i resornu ministricu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Almu Delizaimović.

Sam cilj manifestacije je promocija prava djeteta te poboljšanje društvene brige za djecu, a ovom prilikom ministrica Delizaimović je istaknula da će i u narednom periodu kao i do sada podržavati rad predškolskih ustanova.

„U toku cijele godine Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kultutru i sport podržava aktivnosti predškolskih ustanova koje u svakom momentu treba da budu usmjerene na organizovanju i stvaranju uslova za bolji i kvaltetniji rad predškolskih ustanova, čime se stvaraju uslovi za bolje, kvalitetnije i bezbrižnije djetinjstvo naše djece i njihov rast i razvoj. U sklopu toga „Nedjelja djeteta“ je simbolično nazvana u kojoj treba javnost malo više da ukaže na unaprjeđenje položaja djece u Bosni i Hercegovini. Mi u svakom momentu podržavamo sve njihove programe a rado se uvijek odazovemo i na ovako jednu simbličnu posjetu, prilikom koje se djeci pruža mogućnost da vide šta to odrasli rade i kakav je to svijet“-riječi su ministrice za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi BPK Alme Delizaimović.

Mališani su poklonili ministrici crteže i recitacije koje su pripremili za ovu priliku.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.